Na aanmelding en plannen van een afspraak zullen één of twee intakegesprekken plaats vinden. Daarin worden de klachten/problemen, je huidige situatie en je achtergrond in kaart gebracht. Ook kijk ik wat de mogelijkheden voor behandeling zijn bij de hulpvraag die je hebt.
Als we een behandelovereenkomst kunnen sluiten kan de behandeling starten. Het kan ook zijn dat de klachten te complex zijn voor een kortdurend, generalistisch traject (2 tot maximaal 12 gesprekken). Dan word je terugverwezen naar de huisarts/praktijkondersteuner voor verwijzing naar een specialistisch GGZ traject.
Soms kan er geen DSM-V classificatie worden vastgesteld die voor vergoeding door de zorgverzekering in aanmerking komt. In dat geval kunnen we de gesprekken vervolgen als je zelf wil betalen (zie tarief niet-basispakketzorg), of kun je bijvoorbeeld bij de (gratis) praktijkondersteuner GGZ van de huisarts terecht.
Beroepsvereniging LVVP
Als vrijgevestigd GZ-psycholoog ben ik lid van de beroepsvereniging LVVP. Er is door hen een folder ontwikkeld waarin je kunt lezen wat je in het algemeen van een vrijgevestigd psycholoog kunt verwachten.